Один мільйон за незаконне підключення до електромережі: затримано посадовця «Нафтогазу»

17:59, 1 июня 2021
На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито директора філії підрозділу НАК «Нафтогаз України», яка займається постачанням тепла та електроенергії в одному з міст Львівщини.
Один мільйон за незаконне підключення до електромережі: затримано посадовця «Нафтогазу»
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затримано керівника філії підрозділу НАК «Нафтогаз України», який вимагав мільйон гривень за незаконне підключення до електромережі. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито директора філії підрозділу НАК «Нафтогаз України», яка займається постачанням тепла та електроенергії в одному з міст Львівщини (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, керівник філії одержав від директора одного з товариств Новояворівська, яке займається продажем нерухомості, неправомірну вигоду у розмірі 1 млн грн. За цю суму він обіцяв посприяти, аби новозбудований підприємством багатоквартирний будинок був приєднаний до електромереж якомога швидше, не чекаючи, коли буде збудована додаткова підстанція, до якої і мало бути підключення. Окрім цього, директор філії підрозділу НАК «Нафтогаз» обіцяв не відключати від електропостачання сусідній будинок тієї ж фірми, який уже введений в експлуатацію, проте під’єднаний до електромережі з порушеннями правил.

Наразі його затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після передачі коштів, предмет неправомірної вигоди вилучено.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві судитимуть депутата, який незаконно заволодів земельними ділянками.

Додамо, що ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва