Ввозили бренди під виглядом «гуманітарки»: в Києві викрили схему

11:29, 16 июня 2021
Для створення ілюзії міжнародної гуманітарної діяльності організатори схеми зареєстрували у країнах Західної Європи низку фіктивних фірм-донорів, які нібито відправляли допомогу, а в Україні - благодійних організацій-отримувачів.
Ввозили бренди під виглядом «гуманітарки»: в Києві викрили схему
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці викрили схему ввезення брендового одягу під виглядом «гуманітарки» для ухилення від митних платежів. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури викрито та припинено функціонування масштабної схеми ввезення з-за кордону комерційних товарів під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, для створення ілюзії міжнародної гуманітарної діяльності організатори схеми зареєстрували у країнах Західної Європи низку фіктивних фірм-донорів, які нібито відправляли допомогу, а в Україні - благодійних організацій-отримувачів.

«Надалі під час переміщення товарів територією України учасники групи самовільно відкривали опломбовані митниками вантажівки, розвантажували нові речі – брендовий одяг, лікарські засоби тощо, дозавантажували вживаним одягом, щоб вага відповідала супровідним документам, після чого знов опломбовували підробленими митними пломбами», — йдеться у повідомленні.

За попередніми підрахунками внаслідок протиправних оборудок держава щомісяця недоотримувала десятки мільйонів гривень митних платежів.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели 9 одночасних обшуків на території Рівненської області в офісних і складських приміщеннях, а також за місцями проживання фігурантів провадження.

Вилучено понад 10 тонн товарів, не розмитнених у встановленому порядку, оригінали митних документів, печатки благодійних організацій та іноземних компаній.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Львівщині затримано лікаря на валютному хабарі за призначення учаснику АТО групи інвалідності.

Додамо, що затримано двох осіб, які вимагали 220 тисяч доларів за призначення на керівну посаду до Нацполіції Київській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва