Відшкодування збитків державі: суд задовольнив позов про надходження до бюджету 1,2 млн грн

19:30, 24 июня 2021
Таке рішення виніс Господарський суд Одеської області.
Відшкодування збитків державі: суд задовольнив позов про надходження до бюджету 1,2 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Завдяки вжитим прокурорами Одеської та Миколаївської спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері заходам представницького характеру забезпечено реальне виконання рішень судів й надходження до бюджету понад 1,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Так, рішенням Господарського суду Одеської області в повному обсязі задоволено позовні вимоги Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про відшкодування збитків, завданих державі внаслідок порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Прокуратурою встановлено, що у травні-червні 2019 року під час планової перевірки дотримання Квартирно-експлуатаційним відділом м. Одеса вимог природоохоронного законодавства Державна екологічна інспекція в Одеській області виявила численні порушення в частині охорони водних ресурсів, серед яких здійснення спеціального водокористування без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади. В результаті цього навколишньому природному середовищу завдано збитків на суму 816 тис грн.

Крім того, за позовом Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Господарський суд Київської області прийняв рішення про стягнення з одного з комерційних підприємств Київської області 417 тис грн штрафних санкцій.

Встановлено, що у 2019 році між військовою частиною та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю мобільної збірно-розбірної модульної споруди, призначеної для використання під час польових виходів військових частин, окремих підрозділів, а також проведення заходів бойової підготовки та відновлення боєздатності військ. Однак, незважаючи на норми законодавства та умови договору, у визначений термін підприємство товар не поставило.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про 1,5 млн збитків державі: вінницькі слідчі оголосили про підозру учасникам організованої злочинної групи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси