Як отримати електронний COVID-сертифікат: порядок дій

16:57, 7 июля 2021
Система працює в тестовій версії і видає сертифікат виключно на базі проведення двох щеплень.
Як отримати електронний COVID-сертифікат: порядок дій
Джерело фото: epravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

COVID-сертифікат є тільки додатковим документом для перетину кордону, крім його наявності потрібно враховувати й інші правила прибуття в іншу країну, – повідомив заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер телеканалу «Дом».

Укранцям для отримання COVID-сертифіката не потрібно особисто звертатися в будь-яке відомство, процедура відбувається онлайн.

«Нікуди бігти не потрібно. Після того, як ви зробили друге щеплення, через деякий час в додатку «Дія» ви можете згенерувати сертифікат. Потрібно зайти та оформити запит на отримання цього сертифіката. І система надасть ваш сертифікат, з яким далі ви зможете подорожувати», — сказав Кучер.

Наразі система працює в тестовій версії і видає сертифікат виключно на базі проведення двох щеплень. Причому, вакцинуватися потрібно однією вакциною.

«Сертифікат, якщо ми говоримо про подорожі, то це просто зручний спосіб довести, що ви вакцинована людина, що підтверджується державою. Це інформація, яка знаходиться в системі, там видно – хто лікар, як зробив щеплення, звідки вакцина прибула, як вона зберігалася і при якій температурі. Це дуже серйозно, це все залишається за кадром, але це наша щоденна робота і ми над цим працюємо. Тому нашому цифровому документу довіряють», – запевнив Кучер.

Він додав, що COVID-сертифікат є лише додатковим документом при перетині кордонів.

«Ясна річ, він спростить формальності проходження паспортного контролю, але за фактом перевіряти правила в'їзду в ту чи іншу країну все-таки потрібно. Наприклад, в Європейському Союзі деякі країни встановлюють свої обмеження — зокрема для людей, які вакциновані / не вакциновані — тут є свої нюанси», — розповів заступник міністра.

Також «Судово-юридична газета» писала про COVID-сертифікати, які не тільки для ЄС: у разі наступного локдауну вакциновані зможуть працювати.

Додамо, що в Україні запускають бета-тестування COVID-сертифікатів: що слід знати.

Крім того, не лише вакциновані можуть отримати COVID-сертифікати в Україні: деталі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва