На Донеччині судитимуть злочинну організацію за розбійні напади та викрадення правоохоронців

16:10, 12 июля 2021
Учасники групи викрали начальника кримінальної міліції та начальника сектору карного розшуку.
На Донеччині судитимуть злочинну організацію за розбійні напади та викрадення правоохоронців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників злочинної озброєної організації за вчинення ряду злочинів. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2014 року під час окупації міста Лиман представниками НЗФ РФ 5 місцевих мешканців у складі озброєного злочинного об’єднання вчиняли розбійні напади на громадян, захоплювали адміністративні будівлі, підприємства, державні установи та організації.

Окрім того, учасники групи із застосуванням вогнепальної зброї викрали із приміщення Краснолиманського міськвідділу Головного управління МВС України в Донецькій області начальника кримінальної міліції та начальника сектору карного розшуку.

Незаконно позбавивши їх волі, обвинувачені вивезли їх на тимчасово окуповану території області, де завдали заручникам чисельні тілесні ушкодження, погрожували їм та членам їх родин вбивством.

Після цього вони викрали 124 пістолети ПМ, 2 автомата АКСУ та 2 гвинтівки, а також 6400 патронів різного калібру, які перебували на балансі міськвідділу.

Підозрюваним інкримінують викрадення людини та незаконне позбавлення волі, з корисливих мотивів, способом, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, із застосуванням зброї; розбій, поєднаний з погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у приміщення, вчинений особою, яка раніше вчинила бандитизм; створення злочинної організації, керівництво та участь у ній; бандитизм; незаконне заволодіння транспортним засобом, повторно, з проникненням в сховище, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди; захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органів місцевого самоврядування, з метою незаконного користування нею та перешкоджанні нормальній роботі; погроза вбивством, насильством щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів, а також умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а також захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника (ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 187,  ч. 1 ст. 255,  ст. 257,  ч. 3 ст. 289, ст. 341,  ч. ч. 1, 2 ст. 345, ст. 349 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Київщині викрито банду, яка викрадала людей, катувала їх та вимагала $35 000.

Крім того, затримано дует серійних домушників: підозрюваним загрожує до 6 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області