Офіс Президента прокоментував рішення щодо скасування Указу Зеленського по Тупицькому

17:39, 14 июля 2021
Президент України неприємно здивований.
Офіс Президента прокоментував рішення щодо скасування Указу Зеленського по Тупицькому
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Офісі Президента України прокоментували рішення Верховного Суду про скасування Указу Зеленського щодо Олександра Тупицького.

«Це відверта спроба повернути Олександра Тупицького до стерна Конституційного Суду, аби звідти зірвати проведення судової реформи й залишити старі схеми», – сказав речник Володимира Зеленського, прокоментувавши сьогоднішнє рішення Касаційного адміністративного суду.

Також він зазначив, що Президент України неприємно цим здивований.

 

 

«Сьогодні Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду ухвалив рішення щодо указу Президента України № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України». Це рішення суду ухвалено за позовом Тупицького Олександра Миколайовича, не є остаточним та буде оскаржене в законному порядку у Великій палаті Верховного Суду. Немає жодних сумнівів у тому, що Верховний Суд практично очолив спротив частини суддівського корпусу фундаментальній судовій реформі», - заначили в свою чергу на сторінці Офісу Президента.

Крім того, додали, що звертають увагу на те, що «це рішення Верховного Суду з особливим цинізмом ухвалено у день ухвалення Верховною Радою України законопроекту № 5068 про очищення Вищої ради правосуддя, а також після голосування за пропозиції Президента України до законопроекту № 3711-д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Підтримкою таких законодавчих актів народні депутати України дали старт фундаментальній судовій реформі в нашій державі, яка забезпечить верховенство права та принцип справедливості для всіх наших громадян».

В ОП підсумували, що вважають це рішення, «ухвалене в інтересах Тупицького О. М., підготовкою до спроби знищення судової реформи в Україні через важелі Конституційного Суду».

«Президент України використає всі конституційні механізми для того, щоб захистити процес реформ у нашій державі та забезпечити повне функціонування законів про Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів», - сказано у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд пояснив своє рішення щодо скасування Указу Зеленського по Тупицькому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва