Задоволено перший позов про цивільну конфіскацію: нардеп отримав необґрунтований актив

15:37, 13 августа 2021
Установлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.
Задоволено перший позов про цивільну конфіскацію: нардеп отримав необґрунтований актив
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 серпня ВАКС задовольнив позов виконувача обов’язків начальника відділу управління САП Демківа Д.М. про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України, та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави. Про це повідомляє пресслужба САП.

«Нагадаємо, під час реалізації повноважень, визначених ч. 5 ст. 290 ЦПК України та ч. 3 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурорами САП за сприяння НАЗК та НАБУ виявлено факт набуття необґрунтованого активу народним депутатом України 9 скликання.

Установлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.

За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Представництво держави в суді у цій справі здійснювалось прокурорами САП», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у Києві судитимуть депутата, який незаконно заволодів земельними ділянками.

Додамо, що раніше САП заявлено перший позов про цивільну конфіскацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва