Чому 12 військовослужбовців лишилися на базі в Афганістані: деталі

10:34, 18 августа 2021
Міністр закордонних справ провів телефонну розмову з одним із 12 українських громадян на військовій базі поблизу Кабула.
Чому 12 військовослужбовців лишилися на базі в Афганістані: деталі
Джерело фото: facebook/dmytro.kuleba
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 18 серпня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба мав телефонну розмову з одним із 12 українських громадян на військовій базі поблизу Кабула. Про це він повідомив на сторінці у Фейсбук.

Міністр домовився повністю координувати спільні дії з військовими. Під час розмови були обговорені всі подробиці перебування військових в Афганістані.

«А тепер правда про істерику, яку розганяють усіма каналами і на яку, на жаль, повелося багато людей про «12 військовослужбовців, яких Україна кинула напризволяще на базі в Афганістані»

  1. Їх кинули – брехня. З ними з самого початку кризи був встановлений зв’язок і його постійно підтримує наше посольство в Таджикистані.
  2. Всіх вивезли, одні українці залишилися - брехня. На базі перебувають сотні людей з громадянством багатьох держав. Українці - молодці. Проявляють себе організовано, дисципліновано і як лідери. Просто так взяти і вийти з бази - неможливо. Потрібен коридор. І це окреме питання.
  3. Нашим погрожують - брехня. Наразі жодної прямої загрози життю і безпеці наших громадян немає. Це питання на особливому контролі. Іде спокійний переговорний процес про шляхи виїзду, без конфліктів чи якихось залякувань.
  4. Це наші військовослужбовці в Афганістані - брехня. Вони колишні військовослужбовці, але на базі у Кабулі перебувають як приватні особи за міжнародним контрактом з компанією, що є субконтрактором ООН. Тому прохання до ЗМІ і користувачів соцмереж не вестися на провокації і не розганяти дезу про «військовослужбовців»», – розповів Кулеба.

Міністр також запевнив, що військових поверне або держава, або компанії, за чиїм контрактом вони та інші іноземці працювали на базі, та пообіцяв повну підтримку.

Раніше ми писали, що на американській базі в Афганістані лишилися 12 українських військових.

Крім того, у НАТО пообіцяли жорсткі дії, якщо Афганістан знову стане базою для терористів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва