Невакцинованих вчителів у Тернополі зобов'яжуть щотижня здавати ПЛР-тест за свій рахунок

18:50, 18 августа 2021
Обов'язкове тестування вчителів запровадять, якщо область перейде із «зеленої» у будь-яку іншу зону карантину.
Невакцинованих вчителів у Тернополі зобов'яжуть щотижня здавати ПЛР-тест за свій рахунок
Джерело фото: tv4.te.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Тернополі невакциновані вчителі шкіл щотижня будуть змушені здавати ПЛР-тест, щоб мати можливість викладати у школі. Такі тести освітяни здаватимуть за особисті кошти.

Обов'язкове тестування вчителів запровадять, якщо область перейде із «зеленої» у будь-яку іншу зону карантину. Про це розповіла головна санітарна лікарка Тернопільщини Ольга Чайчук, пише «ZAXID.NET».

Зі слів Чайки, постійне ПЛР-тестування передбачене змінами до постанови Кабміну, прийнятими наприкінці липня 2021-го. Так, якщо у школі буде вакциновано менше 80% вчителів, то заклад змушений буде перейти на дистанційну форму навчання у випадку, якщо область буде у «жовтій», «помаранчевій» або «червоній» карантинній зоні. Якщо у закладі не буде 80% вакцинованих вчителів, то вони будуть змушені робити ПЛР-тестування, щоб довести, що не хворіють на коронавірус.

«Освітяни постануть перед вибором – або вчимося нормально, або школи йдуть на дистанційне навчання. Адже, згідно з постановою Кабінету Міністрів і ухвалених змін, якщо в обласних і міських школах не має 80% вакцинованих вчителів і якщо «зелена» зона – то вчимося, якщо «жовта» – то одразу впроваджується дистанційне навчання. Це також стосуватиметься і перших класів», – розповідає начальниця департаменту освіти Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Наразі в області вакциновані більше 11 тисяч педагогічних працівників із 43 тисяч (26%). Чиновники очікують, що з початком навчального року вчителі активніше підуть вакцинуватися.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Уряд виділив 980 млн грн на ноутбуки для вчителів.

Крім того, ми повідомляли про те, що Мінцифра запустила тест на цифрову грамотність для вчителів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва