В Одесі пропонують перенести початок навчального року, щоб заробити на «оксамитовому сезоні»

19:50, 18 августа 2021
Практика змінного розкладу початку навчального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.
В Одесі пропонують перенести початок навчального року, щоб заробити на «оксамитовому сезоні»
Джерело фото: oda.odessa.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одеська обласна державна адміністрація на чолі з керівником Сергієм Гриневецьким виступила з ініціативою перенесення початку навчального року в закладах загальної середньої освіти та вищих навчальних закладах із 1 на 20 вересня.

Про це йшлося під час засідання науково-експертної ради при Одеській облдержадміністрації, пише пресслужба.

«Цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, при цьому продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців. У зв’язку із зазначеним актуальним та дуже важливим для економічного й туристичного розвитку є продовження літнього періоду відпочинку, у тому числі, через перенесення початку навчального процесу», – зазначив директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов.

За попередніми розрахунками зазначеного Інституту проблем ринку протягом вересня цього року приморські регіони потенційно можуть додатково отримати близько 600 млн грн до місцевих бюджетів у сфері «індустрії гостинності та економіки вражень» (з наданням супутніх послуг), з яких 50% припадає на Одеську область. Тому, як зазначили доповідачі, варто переглянути «пікові» туристичні місяці відпочинку. Перспективи вітчизняної туристичної сфери мають бути орієнтовані на приваблення не лише жителів України, а й іноземних споживачів туристичних послуг, з акцентом на представників середнього класу, адже саме вони формують основний  попит на туристичні послуги.

Так, з метою максимального використання туристичних ресурсів та збільшення дохідної частини місцевих й регіональних бюджетів пропонується продовжити літній сезон до 20-го вересня, що потребує відповідних змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

Слід зазначити, що практика змінного розкладу початку начального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

«Дану ініціативу вже підтримано окремими парламентарями від Одещини, а також керівництвом Миколаївської та Херсонської ОДА», - кажуть в адміністрації.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в Києві відкриють парк з амфітеатром на воді.

Додамо, що по всій Україні до кінця наступного року з'являться сучасні парки дозвілля, – ОП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва