Зеленський підписав указ про створення кібервійськ

09:17, 27 августа 2021
Президент доручив уряду підготувати законопроєкт про створення кібервійськ і розрахувати потреби у необхідних для цього матеріально-технічних і фінансових ресурсах.
Зеленський підписав указ про створення кібервійськ
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 26 серпня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ №447/2021 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про Стратегію кібербезпеки України». Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Так, Президент доручив уряду підготувати законопроєкт про створення кібервійськ і розрахувати потреби у необхідних для цього матеріально-технічних і фінансових ресурсах.

Відповідним указом Зеленський постановив ввести в дію відповідне рішення РНБО та контролювати виконання цього рішення. 

Рішення РНБО передбачає, що для створення у системі міністерства оборони України кібервійськ потрібно розрахувати обсяг матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідний для їхнього створення та функціонування. А також потрібно укомплектувати особовий склад кібервійськ з урахуванням оптимального співвідношення військовослужбовців, працівників міністерства оборони України, а також зарахованих у запас, резервістів та інших категорій осіб.

У рішенні РНБО також вказується, що уряд має у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо створення та функціонування у системі міністерства оборони України кібервійськ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроект, яким пропонує запровадження ще одного святкового вихідного в Україні.

Додамо, що Президент призначив нового представника України при ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України