АПВУ вдосконалює Автоматизовану систему виконавчого провадження

11:00, 3 сентября 2021
Наразі тестується запровадження автоматичного завантаження і вивантаження платежів з онлайн банківської системи до АСВП.
АПВУ вдосконалює Автоматизовану систему виконавчого провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Автоматизована система виконавчого провадження, функціонування якої сьогодні забезпечує ДП «НАІС», продовжує адаптуватися до поточних вимог приватних виконавців і працівників Державної виконавчої служби. Над цим працює команда провідних фахівців у сфері виконавчого провадження, до складу якої, окрім представників Міністерство юстиції України, входять приватні виконавці Асоціація приватних виконавців України Анатолій Телявський, Ольга Юхименко, Олександр Сивокозов і Марія Фесик, передає пресслужба АПВУ.

«Завдяки експертизі приватних виконавців, в АСВП за останній рік нарешті почали запроваджуватися важливі нововведення.

Як відомо, сучасні системи дозволяють ідентифікувати платежі за призначенням і сортувати їх за контрагентами. Саме тому експерти вказали, що доцільним є запровадження такої системи в АСВП, що у свою чергу дозволить відійти від ручного опрацювання розпізнаних  платежів і автоматично вносити їх до розділу «Кошти ВП».

Зараз тестується запровадження автоматичного завантаження і вивантаження платежів з онлайн банківської системи до АСВП. Вже у 4 кварталі всі приватні виконавці, рахунки яких відкриті в ПриватБанку, зможуть підключити собі цю автоматизацію. Також ведуться переговори з ОщадБанком Ощадбанк щодо запровадження цього нововведення по аналогії.

Також виконавці скоро зможуть формувати платіжні вимоги через систему електронного банкінгу. Під час завантаження виписки з онлайн банкінгу до АСВП система розпізнаватиме платежі за призначенням (наприклад, за номером виконавчого провадження) і додаватиме їх автоматично. Після опрацювання і розподілу, виконавець зможе вивантажити ці платежі до онлайн банкінгу для перерахування, проте, на жаль, без можливості редагування суми», — сказано у повідомленні.

«Робота з платежами в АСВП неодноразово викликала запитання у приватних виконавців. У працівників державної виконавчої служби автоматизація працює вже давно, проте нашу професію не наділили відповідним функціоналом. Ми неодмінно завершимо процес вдосконалення, аби кожен приватний виконавець заощаджував свій час і користувався передовими технологіями. Команда АПВУ у складі робочої групи з питань вдосконалення АСВП продовжуватиме роботу в цьому напрямі», – прокоментувала нововведення приватний виконавець, член Робочої групи з питань вдосконалення АСВП Ольга Юхименко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що АПВУ відкрила власний Реєстр приватних виконавців України.

Також ми писали, якою буде дисциплінарна відповідальність приватних виконавців після прийняття нового закону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва