Накопичувальна пенсійна система: для чого її потрібно запровадити в Україні

11:35, 19 сентября 2021
Запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс.
Накопичувальна пенсійна система: для чого її потрібно запровадити в Україні
Джерело фото: iStock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібна накопичувальна пенсійна система. На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на Урядовому порталі.

«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10-15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — підкреслив глава Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.

«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що паралельно з пенсійною реформою слід розвивати фондовий ринок. У зв’язку з цим Уряд уклав меморандум з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою про створення й розвиток інфраструктури фондового ринку.

«Мали перемовини зі Світовим банком. Вони також готові активно долучатися до проекту розвитку фондового ринку й пенсійної системи другого рівня», — резюмував Денис Шмигаль.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін доплатить пенсіонерам близько 300 грн: хто і скільки отримає.

Додамо, що Уряд збільшив фінансування соціальних програм на 7,3 млрд грн: які доплати планують пенсіонерам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду