У Києві напали на будинок заступника керівника Офісу Президента: кинули коктейль Молотова

11:01, 22 октября 2021
Чоловіку обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ.
У Києві напали на будинок заступника керівника Офісу Президента: кинули коктейль Молотова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відділ комунікації поліції Києва повідомляє, що правоохоронці затримали чоловіка, який кинув у будинок заступника керівника ОПУ коктейль Молотова.

Зі слів зловмисника, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер «Telegram». Обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі.

Як зазначають правоохоронці, сьогодні, 22 жовтня, близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва, оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника Голови Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання. Родом із селища Косарі, Кам'янського району Черкаської області. Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи.

Наразі Кіберполіція та інші оперативні служби працюють над встановленням особи замовника злочину. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194  Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

Також «Судово-юридична газета» писала, що тривають пошуки підозрюваних у справі нападу на Сергія Шефіра.

Додамо, що на журналістів «Схем» напали в банку: деталі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей