Як заповнити платіжку для сплати податкового боргу: у ДПС пояснили

12:00, 23 октября 2021
Податківці розповіли про дотримання платниками податків термінів сплати податкових зобов’язань та погашення незначних сум податкового боргу в сумі до 3060 гривень.
Як заповнити платіжку для сплати податкового боргу: у ДПС пояснили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом серпня – вересня 2021 року в результаті несвоєчасної сплати поточних грошових зобов`язань по земельному податку з фізичних осіб, орендній платі з фізичних осіб та податку на майно, кількість боржників фізичних осіб та громадян по підконтрольній частині області значно збільшилось. Про це інформує Головне управління ДПС у Луганській області.

Відповідно до норм діючого законодавства, у разі якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 3060 грн, податкова вимога на такі суми не надсилається (не вручається).

Заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу та право податкової застави щодо таких сум не застосовуються.

При цьому контролюючий орган звертає увагу платників податків, що на суму узгодженого грошового зобов’язання несплачену у встановлений Податковим кодексом України строк нараховуються пеня та штрафні санкції.

З метою врегулювання питання погашення існуючих боргів фізичними особами та громадянами інформацію про стан розрахунків з бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті, а також через офіційний вебпортал Державної податкової служби України після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

При заповненні розрахункового документу на сплату податкового боргу податків у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу, що визначено нормами наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як довго необхідно зберігати первинні документи ФОПам.

Також ми розповідали, чи підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ отримані платником податку роялті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси