Які пільги для малого та середнього бізнесу діють у Києві на період карантину

18:10, 23 октября 2021
У столиці продовжують діяти пільги для малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень.
Які пільги для малого та середнього бізнесу діють у Києві на період карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві продовжують діяти пільги, що були запроваджені у 2020 році для підтримки малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень. Про це під час пресбрифінгу повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко, інформує КМДА.

Наразі у столиці продовжують діяти 4 блоки пільг для малого та середнього бізнесу.

Так, для представників бізнесу, які орендують комунальне майно, але не можуть продовжити діяльність у період карантину, розмір орендної плати становить 1 гривню, а у випадку продовження діяльності – плата за оренду становить 50% від суми у договорі.

«Якщо суб’єкт господарської діяльності дотримався вимог держави і у нього вакциновано 100% персоналу, він приймає людей за COVID-сертифікатами і працює, ми все одно розуміємо, що обсяг його доходу знижується у період карантину. Такий суб’єкт автоматично сплачує лише 50% від оренди. Знижка автоматично застосовується без додаткових договорів», – пояснив Олександр Харченко.

Він також зазначив, що за 2020 та 2021 роки місто недоотримало в бюджет орієнтовно 420 млн надходжень від оренди комунального майна.

Окрім того, на період дії карантинних обмежень зменшено розмір пайової участі власникам майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, у тому числі сезонних та відкритих (літніх) майданчиків. Внесок становить одну гривню. А для власників об’єктів сезонної та пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі розмір внеску становить 50% від розміру пайової участі, визначеного у договорах.

Також у столиці запроваджено пільги на розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на транспорті комунальної форми власності у розмірі 50% від визначеної плати у договорі.

Серед іншого, місто збільшило розмір фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, а й за «кредитними лініями». Також було розширено перелік суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію, і збільшено кількість банків-партнерів цієї програми.

«У минулому році це було 7 млн грн саме відсотків, у цьому році це 50 млн грн», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, Київ потрапить до «червоної» зони: оприлюднено повний перелік обмежень та заборон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді