Підробляли водійські права та нотаріальні довіреності: судитимуть двох зловмисників

18:00, 28 октября 2021
Вони розміщували в мережі оголошення з пропозицією придбати свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, посвідчення водія, а також нотаріальні довіреності і висновки експертиз науково-дослідного бюро судових експертиз.
Підробляли водійські права та нотаріальні довіреності: судитимуть двох зловмисників
Джерело фото: УНІАН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перед судом постануть двоє осіб, які підроблювали посвідчення водія та висновки експертиз. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, прокурорами ОГП скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактами виготовлення і пересилання підроблених голографічних захисних елементів та підроблення документів (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358КК України).

Розслідуванням встановлено, що група осіб за попередньою змовою між собою організувала схему збуту підроблених документів.

Вони розміщували в мережі оголошення з пропозицією придбати свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, посвідчення водія, а також нотаріальні довіреності і висновки експертиз науково-дослідного бюро судових експертиз.

В подальшому, відповідно до отриманих «замовлень» та після їх оплати зловмисники здійснювали підробку документів із внесенням необхідних відомостей. Пересилали їх замовникам за допомогою поштових відправлень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні хочуть відсторонювати головних лікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва