СБУ повідомила про підозру топменеджеру «АрселорМіттал Кривий Ріг» в ухиленні від сплати податків

10:28, 18 ноября 2021
Підозрюваного звинувачують у службовому підробленні та умисному ухиленні від сплати податків Кримінального кодексу України.
СБУ повідомила про підозру топменеджеру «АрселорМіттал Кривий Ріг» в ухиленні від сплати податків
Джерело фото: gmk.center
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України у середу, 17 листопада, повідомила про підозру одному з топменеджерів компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» у вчиненні кримінального правопорушення. За попередніми даними, через діяльність зловмисника державний бюджет зазнав понад 2,2 млрд грн збитків, – повідомляє СБУ.

Звинувачення інкримінують як службове підроблення та умисне ухилення від сплати податків Кримінального кодексу України.

СБУ встановила, що у 2017-2019 роках підозрюваний вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства. Зокрема, щодо нарахування плати за користування надрами двох родовищ залізних руд.

Окрім того, з грудня 2014 до березня 2019 року через незаконні дії зловмисника підприємство ухилилося від сплати до бюджету рентної плати за користування надрами.

Таким чином, як встановили в результаті комплексної судової експертизи, сума збитків державі через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить понад 2,2 млрд грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння вказаних кримінальних правопорушень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводиться Головним слідчим управлінням СБУ, оперативний супровід здійснює Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Київщині селищному голові повідомлено про підозру в організації одержання хабаря чиновником Міноборони у сумі 20 тисяч доларів. 

Додамо, що судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді