Киянка за підробленими документами намагалася заволодіти квартирою померлої жінки

15:37, 9 декабря 2021
Підозрювана організувала підроблення офіційних документів, які підтверджують неіснуючі родинні зв’язки, з яких вбачалось, що підозрювана є племінницею померлої.
Киянка за підробленими документами намагалася заволодіти квартирою померлої жінки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура повідомляє, що Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві повідомлено про підозру мешканці столиці у заволодінні шляхом обману квартирою, що мала бути визнана відумерлою спадщиною.

Встановлено, що підозрювана, проживаючи у житловому будинку по вул. Мартиросяна у м. Києві, дізналася про те, що її сусідка (жінка похилого віку, 1937 р. н.) померла та вирішила заволодіти її квартирою шляхом обману та використання завідомо підроблених офіційних документів.

«Так, знаючи, що померла жінка була самотньою, підозрювана організувала підроблення офіційних документів, які підтверджують неіснуючі родинні зв’язки (свідоцтво про народження на ім’я підозрюваної та начебто її матері, а також свідоцтва про смерть начебто матері підозрюваної), з яких вбачалось, що підозрювана є племінницею померлої.

Вказані документи підозрювана подала приватному нотаріусу, який не усвідомлюючи протиправність її дій, завів спадкову справу та в подальшому видав підозрюваній свідоцтво про право на спадщину, на підставі якого за останньою зареєстровано право власності на квартиру померлої жінки», - кажуть у прокуратурі.

За результатами досудового розслідування підозрюваній інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

На майно, що стало предметом вчиненого кримінального правопорушення, накладено арешт. Його вартість, відповідно до висновку оціночної будівельної експертизи, становить понад 750 тис. гривень.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Харкові чоловік отримав дозвіл на реконструкцію квартири і прибудував до неї у 20 разів більший магазин.

Крім того, ми розповідали про те, що ВС висловився щодо отримання військовослужбовцем житлового приміщення для постійного проживання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді