«Зернова схема»: ексдиректорів держпідприємств викрили на масштабних розкраданнях

16:05, 13 декабря 2021
Про підозру повідомлено колишнім директорам державних хлібозаготівельних підприємств.
«Зернова схема»: ексдиректорів держпідприємств викрили на масштабних розкраданнях
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За погодженням прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у розкраданні 157 млн гривень бюджетних коштів 9 особам, серед яких колишні директори державних хлібозаготівельних підприємств.

Їхні дії кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2011-2017 роках керівники трьох державних хлібозаготівельних підприємств спільно зі службовцями приватних товариств організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном. На сьогодні встановлено 6 епізодів злочинної схеми.

Крім того, в рамках досудового розслідування з’ясувалося, що вищевказані особи позбавили державне підприємство торгової марки за заниженою вартістю, хоча реальна її вартість, за результатами експертиз, становила 20 млн гривень.

Досудове розслідування у справі триває.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ексголову одного з судів Херсонщини засуджено до 5,6 років позбавлення волі за хабар у 5 000 гривень.

Крім того, ми розповідали про незаконне заволодіння 247 млн гривень коштів ДП «Адміністрація морських портів України»: нові деталі справи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва