Які області виходять з «червоної» зони: список

17:20, 21 декабря 2021
З 23 грудня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки запроваджується на території 6 областей.
Які області виходять з «червоної» зони: список
Джерело фото: Pixabay
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 21 грудня, на почерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено встановити з 23 грудня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

Про це повідомляє міністр Кабміну Олег Немчінов.

Також, з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину.

«Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання», - каже чиновник.

Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що держслужбовці, соцпрацівники та працівники стратегічних підприємств, які не вакцинувались від коронавірусу, будуть відсторонені від роботи.

Крім того, МОЗ розширило перелік професій, чиї працівники зобов’язані вакцинуватися від коронавірусу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва