ДБР викрило керівника регіональної митниці на хабарництві у експортера меду

14:52, 22 декабря 2021
Щомісячний хабар становив 200 доларів за розмитнення одного авто з медом.
ДБР викрило керівника регіональної митниці на хабарництві у експортера меду
Джерело фото: dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі ДБР викрили керівництво однієї з регіональних митниць на щомісячних поборах із керівника підприємства, що здійснює експорт українського бджолиного меду до країн Європи. «Такса» становила 200 доларів за розмитнення одного авто з медом, – повідомляє пресслужба ДБР.

За хабар митники обіцяли не створювати штучні перешкоди під час оформлення та не ініціювати лабораторні дослідження продукції.

Підприємець через посередника передавав митникам «плату» у сумі 5,6 тисяч доларів США. 21 грудня 2021 року посередника затримали під час отримання чергового хабаря – 2,4 тис. дол. США.

Під час обшуків на одній із квартир, яка належить керівнику регіональної митниці, слідчі виявили 234 тис. дол. США, золоті колекційні монети, ювелірні вироби з інкрустованим дорогоцінним камінням та діамантами, колекцію коштовних годинників, мисливську зброю. Походження знайденого майна встановлюється.

Тепер хабарнику загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про справу Укравтодору щодо хабаря: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних.

Крім того, ми розповідали, що назначений новий голова Укравтодору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва