Київській громаді повернули землю у Голосіївському районі вартістю 35 млн гривень

10:32, 24 декабря 2021
За касаційною скаргою прокуратури столичній громаді повернуто земельні ділянки у Голосіївському районі вартістю 35 млн гривень.
Київській громаді повернули землю у Голосіївському районі вартістю 35 млн гривень
Джерело фото: ubr.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура відстояла інтереси територіальної громади столиці у Верховному Суді щодо земельних ділянок у Голосіївському районі м. Києва вартістю 35 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Установлено, що Київська міська рада у 2016 році в порушення вимог Закону України «Про оренду землі» поновила договори оренди земельних ділянок по вул. Казимира Малевича, термін дії яких закінчився ще у 2013 році. Водночас у встановлений законом строк товариство з клопотанням про поновлення договорів до власника землі не зверталось та у 2014-2016 роках орендну плату за землю не сплачувало.

Крім того, Київська міська рада розпорядилась земельними ділянками поза процедурою аукціону, а будівництво на земельних ділянках житлового будинку викликало супротив мешканців сусідніх будинків.

В квітні 2021 року господарський суд м. Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави та скасував рішення Київської міської ради про поновлення договорів оренди земельних ділянок, а також визнав недійсними самі договори.

Разом з тим, суд апеляційної інстанції у жовтні поточного року скасував це рішення та відмовив прокуратурі у задоволенні позову.

Не погоджуючись із зазначеною постановою, Київська міська прокуратура оскаржила її до Верховного Суду, який підтримав доводи прокурора та залишив в силі рішення суду першої інстанції про задоволення позову.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що підприємець привласнив будівлю в Києві: рішенням суду територію повернуто громаді.

Додамо, що поблизу Києва викрили чиновників на багатомільйонних махінаціях із землею.

Також київській громаді повернули з незаконної оренди землю на Троєщині, яку використовували як платну автостоянку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя