Смертельна ДТП в Харкові: справу 16-річного водія Infiniti направили до суду

13:41, 31 декабря 2021
16-річний водій рухався на червоний сигнал світлофора та порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.
Смертельна ДТП в Харкові: справу 16-річного водія Infiniti направили до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного водія за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 383 КК України).

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, розслідуванням встановлено, що 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів «Шевроле Авео» та «Інфініті» під керуванням 16-річного водія, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля «Шевроле Авео» загинув на місці.

«Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів "Інфініті" - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, водій зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали», - кажуть в генпрокуратурі.

Під час розслідування також встановлено, що на момент ДТП автомобіль «Інфініті» був у справному стані, у тому числі гальмівна та рульова системи.

Наразі триває слідство за фактами допуску батьками неповнолітнього до керування автомобілем та злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною (ст. 287, ст. 166 КК України). Також розслідується факт незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.1, ч. 3 ст. 289 ККУ).

Раніше «Судово-юридична газета» писала про резонансну ДТП в Луцьку: 16-річному підлітку оголосили про підозру.

Крім того, у поліції розказали про деталі та винуватців ДТП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України