Суд наклав арешт на майно Петра Порошенка

14:50, 6 января 2022
Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурора про накладення арешту на майно п’ятого Президента України.
Суд наклав арешт на майно Петра Порошенка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерським районним судом м. Києва розглянуто клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора про арешт майна підозрюваного у кримінальному провадженні, п’ятого Президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

«Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Подача та розгляд клопотання відбулися із дотриманням всіх процесуальних норм.

Нагадаємо, народний депутат України – п’ятий Президент України, повноваження якого припинено, підозрюється в тому, що за попередньою змовою групою осіб, здійснив сприяння діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» шляхом організації та придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти України, поставивши енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій. Таким чином було підірвано економічну безпеку держави в 2014-2015 роках та позбавлено її можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів. Також своїми діями він надав Російській Федерації більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення підривної діяльності проти неї.

Санкції кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачають додаткове покарання у вигляді конфіскації майна або без такої.

Раніше у цьому ж кримінальному провадженні також вже накладено арешти на майно інших підозрюваних – народного депутата та вугільного бізнесмена.

Досудове розслідування триває і здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — йдеться у заяві ОГП.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Порошенку підписали підозру у держзраді.

Згодом Зеленський прокоментував цю підозру.

У четвер, 23 грудня, ми розповідали, що Порошенко не прийшов на допит у ДБР у справі про держзраду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки