Розкрадання 27 мільйонів гривень: завершено слідство у справі посадовців Миколаївської міськради

15:10, 19 января 2022
Завершено слідство у справі щодо розкрадання 27 млн гривень посадовцями Миколаївської міськради.
Розкрадання 27 мільйонів гривень: завершено слідство у справі посадовців Миколаївської міськради
Джерело фото: НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 18 січня, прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо заволодіння посадовцями Миколаївської міської ради 27 млн гривень коштів під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Про це повідомляє пресслужба САП.

«У 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Під час досудового слідства з’ясувалося, що заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного товариства, яке і виконало роботи. Проте за результатами експертизи було встановлено, що роботи було проведено за завищеними цінами. Як наслідок, громаді Миколаєва завдано збитків на майже 27 млн гривень.

У серпні 2021 року посадовцям Миколаївської міськради, серед яких заступник Миколаївського міського голови та перший заступник директора одного з департаментів Миколаївської міської ради, а також 7 керівникам приватних компаній, один із яких є чинним депутатом Одеської міськради, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Також чотирьом особам з числа керівників приватних компаній додатково інкриміновано ч. 2 ст. 209 КК України», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні досудове розслідування у справі завершено. Матеріали кримінального провадження відкрито 9 підозрюваним та їхнім захисникам для ознайомлення.

Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовців Миколаївської міськради викрили на розкраданні 27 млн гривень.

Додамо, що посадовцю з Миколаєва обрали запобіжний захід.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва