На Київщині затримали фотографа, який підробляв COVID-сертифікати

06:00, 21 января 2022
Також він виготовляв дипломи та атестати.
На Київщині затримали фотографа, який підробляв COVID-сертифікати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київській області викрили фотографа та спільницю, які виготовляли та продавали підроблені COVID-сертифікати, дипломи та атестати. Підозрювані шукали в інтернеті клієнтів і розсилали підроблені документи по всій країні. Про це повідомила поліція Київської області.

«Замовлення довідок, у тому числі про разову вакцинацію, та міжнародних COVID-сертифікатів здійснювалось через канал у одному із месенджерів. Вартість довідок починалася від 100 доларів.  Приміщення, де організували виготовлення фейкової медичної документації, знаходилося у Києві. Документи фігуранти відправляли службою доставки по всій території України, не зазначаючи власних персональних дані – лише персональні дані замовників. Підроблені документи не вносились до жодної із електронних баз Міністерства цифрової трансформації», – розповіли у пресслужбі поліції.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі йому загрожує від трьох до восьми років ув’язнення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що викрито на шахрайстві екснардепа партії «Блок Петра Порошенка».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва