Мільйонні збитки та доведення до неплатоспроможності: підозрюють ексначальника управління банку

20:03, 21 января 2022
Банку завдано збитки в особливо великому розмірі.
Мільйонні збитки та доведення до неплатоспроможності: підозрюють ексначальника управління банку
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому начальнику управління банку у розтраті коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, службовими особами ПАТ «Діамантбанк» систематично укладались завідомо збиткові угоди щодо придбання чи продажу іноземної валюти з іншою фінансовою установою. Внаслідок цього банку завдано збитки в особливо великому розмірі. У подальшому Фондом гарантування вкладів фізичних осіб в установі запроваджено тимчасову адміністрацію та розпочато процедуру ліквідації.

Відповідно до проведеної експертизи підтверджено нанесення збитків банку, який перебуває у державному управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на загальну суму понад 25 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, встановлюються всі особи, причетні до злочинної діяльності.

Правопорушення викрито прокурорами окружної прокуратури за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Нацбанк змінив правила ліцензування небанківських установ.

Крім того, НБУ оновив порядок арешту рахунків в інвалюті та банківських металах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва