У столичного підприємця вимагали $1 млн неіснуючого боргу: судитимуть учасника злочинної групи

14:34, 24 января 2022
Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину.
У столичного підприємця вимагали $1 млн неіснуючого боргу: судитимуть учасника злочинної групи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва викрито та затримано учасника злочинної групи за фактом вимагання у підприємця 1 млн доларів США, поєднаного з заподіянням тілесних ушкоджень потерпілому та погрозами насильства стосовно членів його сім’ї (ч. 4 ст. 189 КК України). Про це інформує Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, до поліції звернувся приватний підприємець, який повідомив про те, що група осіб вимагає у нього 1 млн доларів США неіснуючого боргу. Вони неодноразово погрожували потерпілому завдати тілесних ушкоджень, а також розправою стосовно його близьких. Зловмисники вказували на необхідність сплати кошти на користь злочинної спільноти, очолюваної «злодієм у законі».

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали одного із учасників злочинної групи - громадянина Грузії, після передачі йому першої частини грошових коштів у сумі 70 тис. доларів США.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіціі в м. Києві за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримано адвоката, яка вимагала 4 000$ за прийняття рішення у сфері патентування.

Додамо, що іноземний «студент» за 300 доларів намагався купити пропуск в Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України