Міністр Ткаченко показав, як іде відновлення Гостиного двору в Києві, фото

16:21, 26 января 2022
Протиаварійні роботи в Гостиному дворі тривають цілодобово.
Міністр Ткаченко показав, як іде відновлення Гостиного двору в Києві, фото
Фото: Олександр Ткаченко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко показав, як проходять протиаварійні роботи у будівлі Гостиного двору. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, протиаварійні роботи в Гостиному дворі тривають цілодобово.

«Перейшли екватор протиаварійних робіт в Гостиному дворі. Знесли прогнилий паркан та замінили його на новий, додатково облаштувавши галереї для пішоходів. Станом на зараз вже виконано монтаж системи електропостачання, розчищено території від чагарнику, влаштовано тимчасові побутові приміщення, демонтовано металеві карнизи парапету, виготовлено в’їзди та ворота, монтаж риштувань та каркасу покрівлі парапетів, пофарбовано та нанесено антикорозійний захист металевих конструкцій, вивезено сміття», - заявив Ткаченко.

Міністр також зазначив, що наразі спеціалісти продовжують виготовлення металевих конструкцій, завершують організацію системи водопостачання, монтаж підсилення конструкцій арок та монтаж каркасу з фанери на покрівлі, видалення рослин в стінах другого поверху, очищення пальових фундаментів та підвальних приміщень від бруду, тривають вантажо-розвантажувальні роботи та виготовлення тимчасових драбин та сходів.

За словами Ткаченка, реставраційні роботи орієнтовно будуть розпочаті вже наприкінці весни. «Але, зауважу, що до цього часу на основі концепції готуватиметься реставраційний проєкт. Обговорення концепції робочою групою при міністерстві наразі продовжується», - додав він.

Ткаченко зауважив, що Гостиний двір буде мультифункціональним простором, він вмістить в собі локації для мистецтва, просування народних художніх промислів, для активностей громадськості, а також там розмістяться інфоточки для туристів.

«І хоч це надзвичайно складний проєкт, у межах Великої Реставрації ми хочемо перетворити Гостиний двір на комплекс, який стане магнітом не лише для іноземних туристів, а і для всіх українців», - заявив міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві зруйнований Гостиний двір перетворять на громадський простір.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя