Розбещення та створення дитячої порнографії за участі малолітніх дітей – затримано матір та її співмешканця

11:44, 27 января 2022
Від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація щодо розбещення малолітніх дітей, а також створення та розповсюдження в інетнерті фото- та відеоматеріалів за їхньої участі.
Розбещення та створення дитячої порнографії за участі малолітніх дітей – затримано матір та її співмешканця
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка та жінку за підозрою у виготовленні, розповсюдженні та збуті порнографічних матеріалів за участі малолітніх дітей, а також у вчиненні відносно них дій сексуального характеру (ч. 2 ст. 156, ч. 3 ст. 301-1 КК України).

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«У ході міжнародного співробітництва від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація щодо розбещення малолітніх дівчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження у мережі інтернет фото- та відеоматеріалів за їхньої участі, що мають ознаки дитячої порнографії.

Попередньо було встановлено, що протиправний контент виготовляється на території України», - пишуть у прокуратурі.

Джерело фото: Київська міська прокуратура

У межах розпочатого кримінального провадження українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати дітей, зображених на фото- та відео матеріалах. Ними виявилися 14-річний хлопчик та його 13-річна сестра, що проживають на території Кіровоградської області.

«Також правоохоронці встановили, що розбещення дітей відбувалось протягом тривалого часу, в різний час доби (у тому числі і вночі) та до цих протиправних дій можуть бути причетними чоловік та жінка. Зловмисники примушували дітей до участі у створенні фото, - відеофайлів в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведінки з зображенням їх статевих органів, та на підтвердження автентичності фотоматеріалів вказували дату створення таких матеріалів», - розповідають у прокуратурі.

Джерело фото: Київська міська прокуратура

 

За результатами розслідування встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення малолітніх дітей причетна їхня 34-річна матір та її 35-річний співмешканець.

26 січня в межах провадження прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва спільно зі слідчими Деснянського управління поліції ГУ НП в м. Києві із залученням працівників ДМП НП України проведено обшуки за місцем проживання зловмисників та здійснено їх затримання у порядку ст. 208 КПК України.

У ході обшуків вилучено мобільні телефони з фото- та відеоматеріалами сексуального характеру за участі малолітніх дітей.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Також «Судово-юридична газета» писала про справу фотографа, обвинуваченого у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх осіб: є нові деталі.

Крім того, ми розповідали, що кіберполіції вдалось викрити 47 осіб у розповсюдженні, створенні та збуті дитячої порнографії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва