Кіберполіції вдалось викрити 47 осіб у розповсюдженні, створенні та збуті дитячої порнографії

21:00, 8 июля 2021
Загалом працівники поліції провели майже пів сотні обшуків у 14 областях України. Вилучено понад 18 ТБ протиправного контенту.
Кіберполіції вдалось викрити 47 осіб у розповсюдженні, створенні та збуті дитячої порнографії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники кіберполіції провели профілактичну операцію під умовною назвою «Павутина», спрямовану на протидію поширенню в Інтернеті порнографії за участю дітей. Загалом проведено 47 обшуків та вилучено понад 18 терабайтів протиправного контенту.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Під час проведення операції спільно зі слідчими підрозділами Нацполіції викрито 47 фігурантів.

У столиці кіберполіцейські встановили двох не пов’язаних між собою киянок, котрі створювали порно-контент за участю власних дітей. У подальшому відзняті матеріали фігурантки продавали в Інтернеті. Потерпілих дітей наразі поміщено до реабілітаційних центрів. Зловмисниць затримано.

В Одесі правоохоронці викрили п’ятьох місцевих мешканців віком від 39-ти до 45-ти років, які з метою незаконного збагачення створили більше 300 сайтів, куди завантажували відео та фото порнографічного характеру, зокрема за участю дітей. 

Ще одному жителю Одещини було оголошено підозру у розбещенні неповнолітніх. 24-річний чоловік знайомився в Інтернеті з дітьми з метою подальших зустрічей та вчинення відносно них дії сексуального характеру.

На Хмельниччині кіберполіцейські викрили чоловіка у збуті дитячої порнографії. Фігурант у месенджері продавав протиправний контент, який отримував від дітей шляхом їх шантажу та залякування в соціальних мережах.

Також у Хмельницькій області правоохоронці виявили групу осіб, котрі займалися грумінгом. Протиправний контент фігуранти збували у месенджері.

Загалом працівники поліції провели майже пів сотні обшуків у 14 областях України. Вилучено понад 18 ТБ протиправного контенту. Наразі тривають експертні дослідження.

Встановлено 47 фігурантів, 16-м уже оголосили про підозру.

Відкрито 57 кримінальних проваджень за ст. 149 (Торгівля людьми), ст. 152 (Зґвалтування), ст. 155 (Вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку), ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Правоохоронці вже звершили досудові розслідування за чотирма фактами правопорушень та направили до суду обвинувальні акти.

Також «Судово-юридична газета» писала про зґвалтування неповнолітньої: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаєва.

Додамо, що Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність для педофілів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді