Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету для фінансування райрад

17:53, 27 января 2022
Райрадам було рекомендовано встановити на перехідний період мінімальну штатну чисельність апарату, яка не перевищує 8 працівників.
Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету для фінансування райрад
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень. Йдеться про субвенцію для нарахування заробітної плати працівникам 119 райрад, що знаходяться на підконтрольній Уряду України території. Відповідний проект постанови схвалений на засіданні Кабінету Міністрів, інформує урядовий портал.

«У процесі децентралізації важливо забезпечити ефективне функціонування всієї системи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Зокрема, належне виконання повноважень районних рад, що закріплені в Конституції України та базовому законодавстві. Відтак у державному бюджеті на 2022 рік передбачено понад 154 млн грн, які будуть спрямовані лише на оплату праці та нарахування заробітної плати працівників райрад за цей рік», – підкреслив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Мінрегіон неодноразово звертав увагу, що підготовка та виконання відповідних районних бюджетів – пряма відповідальність райрад та райдержадміністрацій, вони повинні бути збалансованими, незважаючи на обсяг ресурсів. Ця вимога витікає з Бюджетного кодексу України – повноваження на здійснення витрат бюджету мають відповідати обсягу надходжень на відповідний бюджетний період. Також затвердження місцевого бюджету з дефіцитом є порушенням вимог Кодексу. Типові ознаки порушень більшості районних рад:

  • призначення більше одного заступника голови райради;
  • затвердження апарату райради, на фінансування якого немає коштів, але ці видатки затверджуються у районному бюджеті.

Враховуючи зазначене, а також обсяг субвенції з державного бюджету, райрадам було рекомендовано встановити на перехідний період мінімальну штатну чисельність апарату, яка не перевищує 8 працівників.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський пропонує запровадити нове свято.

Крім того, Шмигаль розповів, яка ситуація із вугіллям та газом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області