Конкурс у БЕБ: бізнес сприятиме проведенню об’єктивних конкурсних відборів

19:04, 1 февраля 2022
Сторони задекларували наміри боротися з корупцією та викривати зловживання з боку державних службовців.
Конкурс у БЕБ: бізнес сприятиме проведенню об’єктивних конкурсних відборів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українська Рада Бізнесу та Рада громадського контролю при Бюро економічної безпеки уклали меморандум про співпрацю у четвер, 27 січня. Метою співпраці є надання організаційно-технічної підтримки членам конкурсної комісії, делегованим Радою громадського контролю, та здійснення моніторингу інформації про кандидатів, які претендують на посади в БЕБ, повідомляє пресслужба УРБ.

«Від якості кадрів та їхньої професійної роботи залежить довіра до нового органу з боку бізнесу і суспільства загалом. Діяльність БЕБ безпосередньо впливатиме на економічну безпеку держави, на її обороноздатність та інвестиційний клімат. Тому Рада зацікавлена у тісній співпраці з бізнесом на етапі аналізу кандидатів. Невдовзі БЕБ розпочне новий етап конкурсних відборів за оновленою методикою, яка розроблена  із залученням академічної спільноти та міжнародних партнерів. Якщо до якогось із них є питання у бізнесу – ці звернення обіцяють обговорювати під час співбесіди», - розповіли голова Ради громадського контролю при БЕБ Яків Воронін та членкиня Ради громадського контролю при БЕБ Ганна Майборода, яка безпосередньо бере участь у конкурсних комісіях.

Підписанти Меморандуму домовилися проводити всебічний моніторинг кандидатів та надавати членам конкурсної комісії інформацію та документи, отримані в процесі такого моніторингу, а також надавати іншу інформацію на запит. УРБ і РГК заявили про наміри проводити спільні заходи – наприклад, обговорення із залученням фахівців, інформаційні кампанії, просування ініціатив щодо змін законодавства.

Сторони задекларували наміри боротися з корупцією та викривати зловживання з боку державних службовців.

Джерело фото: urb.org.ua

Також ми писали, що відбувається навколо конкурсу в БЕБ та чому не запрацювали територіальні управління.

Як проходив конкурс в Бюро економічної безпеки, раніше розповідала «Судово-юридична газета».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва