Доцентка хмельницького вишу була затримана на хабарі у 4000 доларів

03:00, 2 февраля 2022
Викладачка хотіла «допомогти» зі вступом до аспірантури.
Доцентка хмельницького вишу була затримана на хабарі у 4000 доларів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 1 лютого, правоохоронці затримали на хабарі завідувачку відділу аспірантури та докторантури одного з університетів Хмельницька. За інформацією поліції, жінка вимагала 4000 доларів за сприяння у вступі на аспірантуру. Про це повідомляє пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«Громадянин мав передати працівниці вишу 11500 доларів США за безперешкодний вступ в аспірантуру навчального закладу за скороченою програмою, за допомогу у написанні та публікації необхідних наукових статей та безперешкодний захист дисертаційного дослідження з метою здобуття наукового ступеня – кандидат юридичних наук. Оперативники затримали жінку після того, як вона отримала 4000 доларів США – частину неправомірної вигоди», – розповіли у департаменті.

Одразу після затримання правоохоронці провели обшуки у домі та на роботі жінки. Наразі правоохоронці готують офіційну підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди). Затриманій на хабарі доцентці загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що забудовник запропонував начальнику Архітектурної інспекції $120 тисяч за прийняття будинку в експлуатацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України