Внутрішня безпека Нацполіції затримала псевдородича міністра внутрішніх справ за «продаж» посади у відомстві

14:14, 2 февраля 2022
Зловмисник представлявся родичем керівника МВС і запевняв, що може домовитися про «отримання» посади керівника департаменту у правоохоронній структурі.
Внутрішня безпека Нацполіції затримала псевдородича міністра внутрішніх справ за «продаж» посади у відомстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України повідомляє, що правоохоронці викрили чоловіка, який представлявся двоюрідним братом міністра внутрішніх справ та переконував, що завдяки родинним зв'язкам може допомогти отримати керівну посаду у МВС.

«Оперативники ДВБ Нацполіції встановили, що до протиправних дій причетний 41-річний уродженець Тернополя, який у 2017 році отримав громадянство РФ. Чоловік - приватний підприємець, час від часу у справах перебуває у Києві. Однак, окрім легального бізнесу з продажу тварин, займається підробкою оперативних талонів правоохоронних органів.

У розмові зі знайомим зловмисник запевнив, що він є близьким родичем міністра внутрішніх справ і може за 60 тисяч доларів США «домовитися» про крісло директора одного з департаментів», - пишуть правоохоронці.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ так званого «родича високопосадовця» затримали під час отримання ним авансу - 10 тисяч доларів США. Слідчі поліції готують чоловікові вручення підозри.

До обрання запобіжного заходу зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також «Судово-юридична газета» писала про «продаж» посади голови Миколаївської ОДА: за шахрайство судитимуть трьох осіб.

Крім того, ми розповідали, що народного депутата викрили на «гарячому» під час одержання хабаря.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва