Укрпошта припиняє випуск поштових марок і маркованих конвертів з номіналами V і Z

18:55, 11 апреля 2022
Літери V і Z стали символами нового фашизму і терору.
Укрпошта припиняє випуск поштових марок і маркованих конвертів з номіналами V і Z
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Укрпошта припиняє випуск поштових марок і маркованих конвертів з літерними номіналами V і Z.  Про це пресслужба компанії.

Так, АТ «Укрпошта» більше не випускатиме поштові марки та марковані конверти з літерним номіналом V (тариф вартістю 12 грн для пересилання простих листів масою до 50 г по Україні, найпопулярніший серед тарифів в Україні), а також марки з номіналом Z (еквівалент $1 США для міжнародної доставки листів масою до 50 г).

«Оскільки завдяки старанням росії літери V і Z стали символами нового фашизму і терору, національний оператор прийняв рішення про припинення виготовлення поштових марок і маркованих конвертів з їх використанням і вже розпочав роботи з розробки нових знаків поштової оплати з іншими літерними номіналами», - повідомляє АТ.

Зважаючи на особливості виготовлення маркованої продукції та технічні можливості підприємств-виробників, розробка нових знаків поштової оплати займе деякий час.

Поштові марки і марковані конверти, введені «Укрпоштою» в обіг до 24.02.2022 р., і далі вважатимуться дійсними для оплати послуг поштового зв’язку – «Укрпошта» продовжує їх реалізацію у всіх своїх відділеннях та приймання від клієнтів письмової кореспонденції, оплаченої поштовими марками згаданих номіналів.

Це пов’язано з потребами  безперебійності поштового обігу, а також задля уникнення збитків державних установ та приватних компаній, що вже придбали згадані знаки поштової оплати для користування послугами поштового зв'язку. 

Знаки поштової оплати,  окрім своєї прямої функції – оплати послуг з пересилання письмової кореспонденції, це й витвори мистецтва, які популяризують нашу країну у світі, зберігаються в колекціях філателістів різних країн, є надбанням Музейного фонду.

Серед художніх випусків «Укрпошти» з номіналами V:

  • поштові марки «Тризуб» 2022 р.в., «Морський тральщик «Черкаси» U311» 2021 р.в.,
  • «Монумент Незалежності (2001), Київ» 2021 р.в.,
  • «Передова» 2020 р.в., «Вони вистояли! Не витримав бетон!» 2020 р.в.,
  • «Слава Україні!» 2019 р.в.,
  • марковий аркуш «Збройні сили України. Сухопутні війська» 2021 р.в.,
  • серія маркованих конвертів «Героям слава!» тощо, придбати які навіть зараз можна у філателістичному онлайн-магазині "Укрпошти».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області