Виїзд з домашнім улюбленцем до Європи: де та які документи вимагають

10:45, 19 апреля 2022
Більшість країн ЄС не вимагають жодних документів.
Виїзд з домашнім улюбленцем до Європи: де та які документи вимагають
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Більшість країн ЄС спростили правила перевезення домашніх тварин та не вимагають жодних документів, але деякі країни вимагають заповнення спеціальних форм чи обстеження у ветеринара після приїзду до країни.

Де та які документи потрібні, можна ознайомитись на сайті.

Наприклад, Угорщина дозволяє в’їзд усіх домашніх тварин, навіть без відповідних документів. Але необхідно заповнити форму, що є аналогом  так званої заяви про надання попереднього дозволу.

Молдова не вимагає документи на домашніх тварин.

Для в’їзду в Польщу документи на домашніх тварин не потрібні, але якщо собаки/коти/фретки не відповідають ветеринарним вимогам ЄС, про це необхідно повідомити польській прикордонній службі, щоб вони могли бути мікрочіповані та безкоштовно вакциновані в Польщі.

Національне агентство з питань санітарно-ветеринарної безпеки та безпеки продуктів харчування Румунії (АНСВСА) тимчасово дозволило відхилятися від певних правил ввезення домашніх тварин з України на територію Румунії. Якщо тварина не була вакцинована від сказу або якщо термін такої вакцинації минув, відповідна особа повинна заповнити спеціальну форму Pet Location Form, і власник тварини зможе виконати усі формальності та пройти всі необхідні процедури вже після в’їзду до Румунії. Якщо ж власник тварини захоче поїхати до іншої країни ЄС, йому доведеться виконати усі формальності для одержання усіх необхідних документів на свою тварину.

Державне управління Словацької Республіки з питань ветеринарного контролю та контролю за продуктами харчування дозволило ввезення на територію Словацької Республіки з некомерційною метою домашніх тварин, які не відповідають умовам чинного законодавства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва