Військова допомога Україні: Резніков розповів деталі зустрічі міністрів оборони у «Рамштайні»

20:10, 27 апреля 2022
Міністри розглянули три блоки питань, які стосуються короткострокових оперативних рішень щодо допомоги Україні у відсічі російській агресії, а також довгострокового бачення.
Військова допомога Україні: Резніков розповів деталі зустрічі міністрів оборони у «Рамштайні»
Фото:Kai Pfaffenbach/Reuters
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 квітня на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч представників оборонних відомств понад 40 країн. Причому не лише країн ЄС та НАТО – взяли участь держави Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Як розповів міністр оборони України Олексій Резніков, міністри розглянути три блоки питань. 

«Ми розглянули три блоки питань, які стосуються короткострокових оперативних рішень щодо допомоги Україні у відсічі російській агресії, а також довгострокового бачення – як посилити нашу оборону з огляду на стратегічні виклики», - розповів міністр.

Перше. Створено Консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі,  і у рамках якої раз на місяць Україна «звірятиме годинник» з партнерами. Постійний механізм дозволить оптимізувати і пришвидшити важливі процеси щодо отримання зброї, вдосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

Друге. Відбулись тектонічні зрушення на рівні філософії.

«Ще восени 2021 року під час призначення на посаду міністра оборони я акцентував, що вважаю одним з пріоритетів своєї робити інтеграцію України до НАТО де-факто. Тривалий час ми переконували партнерів в тому, що в якості підтримки доцільно надавати Україні зброю західного виробництва, яка відповідає стандартам НАТО», - зауважив Резніков.

Перехід на західні калібри і техніку – це стратегічне рішення, яке нарешті прийнято. Зокрема, Україна вже отримує артилерію калібру 155-мм, зазначає міністр. 

Загалом «перехід», «transition» - це було ключове слово зустрічі у Рамштайні. Як зауважує Резніков, перехід, який розпочався понад 30 років тому і зараз наближається до фінальної фази.

Третє. Як повідомляє Резніков, доказ цих зрушень – наші воїни вже деякий час опановують західну зброю.

«Ми не афішували цю роботу, щоб забезпечити комфорт нашим партнерам. Зараз навчальні програми будуть масштабовані і поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень. Коли ці рішення будуть ухвалені, в чому я особисто не сумніваюсь, ми вже будемо готові», - написав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про військову допомогу Україні: у Німеччині розпочалася зустріч міністрів оборони понад 40 країн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду