Двох жителів Сумщини затримали за співпрацю із ФСБ РФ та передачу інформації про ЗСУ

11:28, 3 июня 2022
Зібрані дані про Збройсні сили молодики пересилали представникам російської спецслужби.
Двох жителів Сумщини затримали за співпрацю із ФСБ РФ та передачу інформації про ЗСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підозрою в державній зраді затримано двох жителів Сумщини. Зловмисники співпрацювали з ФСБ та передавали інформацію про ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва обласної прокуратури 2 червня 2022 року затримано двох жителів Сумщини за підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

«За даними слідства, молодики добровільно погодились співпрацювати зі співробітниками федеральної служби безпеки РФ на шкоду територіальній цілісності та недоторканності України. Зокрема вони проводили фото- та відеофіксацію місць дислокації Збройних Сил України, блокпостів, кількості військовослужбовців, їх озброєння чи передислокацію колон військової техніки. Зібрані дані пересилали представникам російської спецслужби», — йдеться у повідомленні.

У ході обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили мобільні пристрої, які містять докази протиправної діяльності.

Молодиків, яким по 26 років, затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва