Мінфін не підвищуватиме ставки за військовими облігаціями

20:30, 16 июня 2022
Міністерство фінансів не підвищуватиме ставки за ОВДП.
Мінфін не підвищуватиме ставки за військовими облігаціями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінфін не збираються підвищувати ставки дохідності за військовими облігаціями, оскільки їхня мета — підтримка країни. Про це повідомив урядовий уповноважений з питань управління держборгом Юрій Буцапередає пресслужба Мінфіну.

Зі слів Буци, історично не було будь-якої сильної кореляції між дохідністю ОВДП та обліковою ставкою НБУ, крім найкоротшого кінця кривої дохідності, тому рішення про облікову ставку не має впливу на дохідність облігацій.

«З початку війни ми зберегли дохідність наших облігацій на довоєнному рівні. Ми переконані, що нині державні облігації є інструментом підтримки країни, а не максимізації інвестиційного прибутку. Механізм визначення ціни на вторинному ринку наразі не працює і відповідно в нас немає цінових індикаторів. Тому військові ОВДП залишиться частково гуманітарним і частково комерційним інструментом. Історично не було будь-якої сильної кореляції між дохіднісю ОВДП та обліковою ставкою НБУ, крім найкоротшого кінця кривої дохідності, тому рішення про облікову ставку не має впливу на дохідність наших облігацій. Нашою ціллю є максимальна економія коштів державного бюджету, і ми не можемо дозволити собі збільшувати вартість обслуговування державного боргу і витрачати на це кошти, які необхідно потратити на фінансування армії. Ми збережемо криву дохідності на довоєнному рівні, а аукціон минулого вівторка показав, що попит залишається значним», — зазначив Юрій Буца.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області