Кабмін розширив повноваження Укрдержархіву в умовах війни

17:37, 21 июня 2022
Внесено зміни до Положення про Державну архівну службу України.
Кабмін розширив повноваження Укрдержархіву в умовах війни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна архівна служба України повідомила, що Уряд розширив повноваження Укрдержархіву в умовах війни. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«В умовах повномасштабної військової агресії російської федерації та з метою організації додержання правового режиму надзвичайного чи воєнного стану і забезпечення сталого функціонування державних архівних установ, що належать до сфери управління Укрдержархіву, уряд розширив повноваження Державної архівної служби України.

Відповідні зміни внесені до Положення про Державну архівну службу України, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 870. 

Зокрема, постановою уряду пункт 73 Положення  щодо здійснення заходів Укрдержархівом із формування програм перспективного розвитку, будівництва, реконструкції, капітального ремонту, введення в дію об’єктів доповнено підпунктом 731 такого змісту: «забезпечує стале функціонування державних архівних установ, що належать до сфери управління Укрдержархіву, в умовах особливого періоду».

Розширено повноваження Державної архівної служби також у новому  підпункті 8 пункту 5: віднині Укрдержархів з метою організації своєї діяльності забезпечує у межах повноважень, передбачених законом, вирішення питань цивільного захисту, додержання правового режиму надзвичайного чи воєнного стану в разі його введення в Україні або в окремих її місцевостях, здійснення інших заходів відповідно до законодавства.

Вищезазначені доповнення, що розширюють коло повноважень Укрдержархіву, містяться у постанові Кабінету Міністрів Україні, прийнятій 17 червня 2022 р. № 694 «Про внесення змін до Положення про Державну архівну службу України», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України