ВАКС постановив звернутися до КДК адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності захисника у справі проекту «Стіна»

16:42, 22 июня 2022
Відповідне рішення у ВАКС прийняли 22 червня.
ВАКС постановив звернутися до КДК адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності захисника у справі проекту «Стіна»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 22 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду постановила порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Київської області питання про дисциплінарну відповідальність адвоката одного з обвинувачених у справі проекту «Стіна». Про це повідомляє офіційний сайт ВАКС.

 «Також ВАКС постановив звернутися до органу, що здійснює контроль за якістю, повнотою та своєчасністю надання адвокатами безоплатної правової допомоги щодо неналежного забезпечення безоплатної правової допомоги вказаним захисником.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачуються восьмеро осіб, яким інкримінують заволодіння понад 16 млн грн коштів Державної прикордонної служби, які виділялися на реалізацію проєкту «Стіна».

Наступні судові засідання призначені на 21 липня 2022 року о 15:30, та на 28 липня 2022 року о 09:00.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва