На Черкащині повідомили про підозру адвокату за отримання неправомірної вигоди — прокуратура

20:24, 24 июня 2022
У прокуратурі повідомили, що адвокат вимагав гроші «за вчинення злочинного впливу на працівників одного із районних відділів поліції Черкаської області з метою повернення вилученого у заявника автомобіля».
На Черкащині повідомили про підозру адвокату за отримання неправомірної вигоди — прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури в кримінальному провадженні СУ ГУНП в Черкаській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Черкаській області повідомлено про  підозру адвокату Черкаської колегії адвокатів за отримання неправомірної вигоди за обіцянку вчинення злочинного впливу (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

«Так, вказана особа вимагала у військовослужбовця ЗСУ гроші в сумі 10 000 гривень за вчинення злочинного впливу на працівників одного із районних відділів поліції Черкаської області з метою повернення вилученого у заявника автомобіля.

Адвоката затримано під час отримання неправомірної вигоди. Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, після завершення яких буде вирішено питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області