Кабмин провел заседание: какие решения были приняты

15:07, 10 сентября 2022
Утвердили Положение об организации профессионального обучения государственных служащих, руководителей государственных предприятий, учреждений, организаций за счет международной технической помощи и других форм международного сотрудничества.
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты
Фото: КМУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В субботу, 10 сентября, Кабинет Министров провел заседание. Какие решения были приняты, сообщил представитель Кабинета Министров в парламенте Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до постанови КМУ від 01.03.2022 № 175 «Тимчасовий порядок виділення та використання коштів з резервного фонду бюджету в умовах воєнного стану». Передбачено необхідність щомісячного подання головним розпорядником бюджетних коштів Мінекономіки, Мінфіну та Державній казначейській службі звіту про використання коштів з резервного фонду Державного бюджету України за бюджетними програмами, за якими встановлено бюджетні призначення, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним, за встановленою формою.

- Перейменовано територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру – Головне управління Держгеокадастру у Київській області на Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області. Реорганізовано територіальний орган Держгеокадастру – Головне управління Держгеокадастру у м. Києві шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

- Викладено в новій редакції статут приватного акціонерного товариства «Експортно-кредитне агентство». Визначено, серед іншого, види діяльності товариства, підстави їх провадження та виключну компетенцію наглядової ради. Встановлено заборону на відчуження мінімальної частки корпоративних прав держави у статутному капіталі товариства (50 відсотків статутного капіталу плюс одна акція). Запроваджено систему внутрішнього контролю товариства, державне регулювання та нагляд за діяльністю товариства Національним баноком України тощо.

- Внесено зміни до постанови КМУ «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану» від 06.03.2022 № 209. Виключено положення, відповідно до яких державна реєстрація юридичної особи, громадського формування, нерухомого майна, місцезнаходженням яких є адміністративно-територіальна одиниця, що включена до переліку адміністративно-територіальних одиниць, який затверджується Міністерством юстиції, проводиться незалежно від місцезнаходження такої юридичної особи, громадського формування, нерухомого майна.

- Затверджено Положення про організацію професійного навчання державних службовців, керівників державних підприємств, установ, організацій за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва.

- Затверджено Порядок формування та діяльності Національної ради з питань молоді. Порядком визначено механізм формування та діяльності зазначеної ради, її основні завдання та функції, передбачено запровадження електронного сервісу онлайн-голосування для відбору представників до змішаного складу ради тощо.

- Внесено зміни до Порядку та умов призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без установлення інвалідності працівника міліції. Визначено органи, які забезпечуватимуть приймання та підготовку необхідних для призначення грошової допомоги документів, подаватимуть їх до МВС для прийняття рішення про призначення цієї допомоги, а також здійснюватимуть її виплату.

- Внесено зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу. Продовжено до 30.04.2023 термін реалізації природного газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» постачальникам природного газу побутовим споживачам у рамках виконання спеціального обов’язку.

- Внесено зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини. Визначено додаткові підстави для надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Такий статус надається у разі, коли батьки: не виконують свої обов’язки з виховання та утримання дитини з причин перебування батьків на територіях, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточені (блокуванні)/тимчасово окупованій території; перебувають у розшуку як зниклі безвісти за особливих обставин або визнані такими, що зникли безвісти за особливих обставин; є військовополоненими (перебувають у полоні держави-агресора); позбавлені особистої свободи (затримані, взяті у заручники) органами влади держави-агресора. При отриманні статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, відповідно до зазначених вище підстав, така дитина не має права бути усиновленою.

- Приведено Положення про Державний реєстр наукових установ, яким надається підтримка держави, затверджений постановою КМУ від 23.04.2001 № 380, у відповідність до ЗУ «Про наукову і науково-технічну діяльність» та «Про вищу освіту», зокрема щодо термінології.

- Внесено зміни до ряду постанов КМУ з питань державної реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами в частині, серед іншого, уточнення окремих положень стосовно обміну посвідчення водія іноземної держави на національне посвідчення водія. Визначено перелік послуг із перереєстрації транспортних засобів, які власник транспортного засобу може замовити із застосуванням засобів електронного кабінету водія або через Портал Дія шляхом подачі в електронній формі заяви, заповнення форм (полів) якої здійснюватиметься автоматично. Визначено вичерпний перелік реєстраційних дій, пов’язаних із проведенням державної реєстрації (перереєстрації), зняттям з обліку транспортних засобів, які здійснюються без проведення експертного дослідження транспортного засобу фахівцями Експертної служби МВС та/або судовими експертами державних спеціалізованих установ.

- Утворено заклад вищої освіти мистецького спрямування – Косівський державний інститут декоративного мистецтва шляхом виділу територіально відокремлених структурних підрозділів: Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв та Косівського фахового коледжу прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв зі складу Львівської національної академії мистецтв.

- Схвалено проект листа Уряду України до Міжнародної організації з міграції щодо приєднання до Глобальної мережі з просування політики етичного найму «Global Policy Network on Recruitment». Основними складовими Глобальної мережі є укріплення рівня політичної свідомості по відношенню до етичного найму та захисту мігрантів, стратегічна діяльність з просування підходів етичного найму та захисту мігрантів, розробка глобальних, регіональних і національних програм для стимулювання узгодженості, синергії та співробітництва з зазначених питань.

- Виділено Міністерству у справах ветеранів 33 776,5 тис. гривень з резервного фонду державного бюджету для надання одноразової грошової допомоги членам сімей 6 осіб, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, та 41 особі, що стала особою з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначених операції та заходах.

- Виділено обласним державним адміністраціям для відповідних обласних військових адміністрацій, Мінрегіону для Київської міської державної адміністрації (Київської міської військової адміністрації) 32 748 825 гривень з резервного фонду державного бюджету з метою покриття витрат за липень 2022 року за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану», — сообщил он.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська