Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 11 ноября

18:40, 11 ноября 2022
Утвердили Порядок контроля за использованием высвобожденных средств некоторых субъектов хозяйствования отрасли транспорта.
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 11 ноября
Фото: КМУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В пятницу, 11 ноября, Кабинет Министров провел заседание. Какие решения приняты, сообщил представитель КМУ в парламенте Тарас Мельничук.

«Затверджено Порядок контролю за використанням вивільнених коштів деяких суб’єктів господарювання галузі транспорту. Порядком визначено механізм здійснення контролю за використанням вивільнених коштів у зв’язку зі звільненням від обкладання податком на прибуток суб’єктів господарювання галузі електричного транспорту відповідно до положень Податкового кодексу України.

- Скорочено видатки, що були виділені Міністерству інфраструктури для Державного агентства інфраструктурних проектів у розмірі 35 млн. гривень на проведення робіт з реставрації з пристосуванням мосту імені Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього та 100 млн. гривень на будівництво, реконструкцію та облаштування міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин». Виділено 0,2 млн. гривень Державному агентству автомобільних доріг на проведення робіт з реставрації з пристосуванням мосту імені Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього. Виділено Міністерству інфраструктури для Державного підприємства обслуговування повітряного руху 200 млн. гривень для забезпечення діяльності Об’єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху. Скорочено видатки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану шляхом зменшення видатків на продовольчу продукцію і пакувальні товари для фасування, послуги із зберігання та/або переробки зерна, передбачені обласному бюджету Дніпропетровської області, на суму 834 млн. 899 тис. гривень, з урахуванням низького використання.

- Затверджено Порядок контролю за використанням вивільнених коштів деяких суб’єктів господарювання галузі транспорту. Порядком визначено механізм здійснення контролю за використанням вивільнених коштів у зв’язку зі звільненням від обкладання податком на прибуток суб’єктів господарювання галузі електричного транспорту відповідно до положень Податкового кодексу України.

- Скорочено видатки, що були виділені Міністерству інфраструктури для Державного агентства інфраструктурних проектів у розмірі 35 млн. гривень на проведення робіт з реставрації з пристосуванням мосту імені Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього та 100 млн. гривень на будівництво, реконструкцію та облаштування міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин». Виділено 0,2 млн. гривень Державному агентству автомобільних доріг на проведення робіт з реставрації з пристосуванням мосту імені Є.О. Патона через р. Дніпро та підходів до нього. Виділено Міністерству інфраструктури для Державного підприємства обслуговування повітряного руху 200 млн. гривень для забезпечення діяльності Об’єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху. Скорочено видатки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану шляхом зменшення видатків на продовольчу продукцію і пакувальні товари для фасування, послуги із зберігання та/або переробки зерна, передбачені обласному бюджету Дніпропетровської області, на суму 834 млн. 899 тис. гривень, з урахуванням низького використання.

- Внесено зміни до переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб. Передбачено можливість утримання аліментів з інших виплат, встановлених законодавством, у тому числі з додаткової винагороди, яка виплачується на період дії воєннного стану, передбаченої постановою КМУ від 28.02.2022 № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

- Внесено зміни до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал. Встановлено процедуру визначення сортових якостей садивного матеріалу шляхом польового оцінювання насаджень для перевірки на наявність регульованих шкідливих організмів, встановлення відповідності сорту морфологічним ознакам, визначеним під час його державної реєстрації та, у разі необхідності, лабораторного сортового контролю молекулярно – генетичними методами. Уточнено строки подання заяви визначення сортових якостей садивного матеріалу та строки дії сертифікатів, що засвідчують товарні якості садивного матеріалу.

- Внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для героїзації образу ветерана війни та вшанування пам’яті загиблих (померлих) захисників України. Серед іншого, передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення функціонування державної установи «Національне військове меморіальне кладовище».

- Внесено зміни до деяких постанов КМУ щодо меж акваторій морських портів з метою утримання в належному судноплавному стані ділянки р. Дунай, на якій розташовані українські морські порти та забезпечення на ній належного рівня безпеки мореплавства з чіткими межами відповідальності капітанів портів та ДП «Адміністрація морських портів України», розширення меж акваторії морського порту Рені задля збільшення вантажопотоку порту Рені за рахунок готовності поромного комплексу Орлівка до обробки морських суден.

- Припинено дію Угоди між Урядом України та Урядом РФ про співробітництво в галузі геодезії, картографії, кадастру та дистанційного зондування Землі, Угоди між Урядом України та Урядом РФ про взаємний обмін топографо-геодезичними, картографічними та аерокосмічними матеріалами та Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про взаємодію в галузі геодезії, картографії та дистанційного зондування Землі.

- Продовжено до 09.07. 2023 термін реалізації експериментального проекту з надання в електронній формі висновку щодо того, чи підпадають відходи Зеленого переліку відходів, які є об’єктом експорту або імпорту, під дію пунктів 6-33 Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацією/видаленням.

- Продовжено до 31.12.2024 термін проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських та неолімпійських видів спорту до організації і проведення спортивних заходів. У переліку спортивних федерацій, які беруть участь у проведенні зазначеного експерименту, залишено лише ті національні спортивні федерації, що мають діючі договори з Мінмолодьспортом та виконують їх умови в повному обсязі.

- Внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України ряд об’єктів культурної спадщини національного значення, що розташовані у м. Чернігові (Будинок губернатора, П‘ятницька церква, Катерининська церква, Будинок архієпископа, Спасо-Преображенський собор та ін.), а також комплекс споруд Троїцько-Іллінського монастиря. Відповідно зазначені об’єкти виключено зі Списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави.

- Приведено Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган регіонального рівня та Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган місцевого рівня у відповідність до вимог ЗУ «Про основні засади молодіжної політики». Зокрема, термін «молодіжний консультативно-дорадчий орган» замінено терміном «молодіжна рада». Визначено основні завдання молодіжних рад на регіональному та місцевому рівнях.

- Затверджено особливості здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану. Дозволено до 31.12.2022 державним замовникам здійснювати закупівлі товарів, визначених у додатку до зазначених особливостей, без застосування видів (процедур) закупівель/спрощених закупівель, визначених ЗУ «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі». Установлено, що оборонні закупівлі товарів, робіт і послуг, що розпочаті до набрання чинності особливостями здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану, завершуються в порядку, що діяв до набрання особливостями чинності.

- Здійснено державні зовнішні запозичення у 2022 році шляхом залучення кредиту від держави Нідерланди в особі Міністра фінансів. Затверджено Основні умови здійснення відповідних запозичень. Зовнішні запозичення будуть здійснені на загальну суму, що не перевищує 200 млн. євро.

- Включено індустріальний пapк «Еко-смарт індустріальний парк «ГАЛІТ» до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

- Включено індустріальний парк «Західноукраїнський промисловий ХАБ» до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

- Виділено Міністерству ветеранів 32 млн. 437,65 тис. гривень з резервного фонду державного бюджету для надання одноразової грошової допомоги членам сімей трьох осіб, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, та 44 особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначених операції та заходах.

- Схвалено проект Додаткової угоди до Угоди про позику на суму 150 000 000 євро від 7 квітня 2022 року між Кабінетом Міністрів України («Позичальник») та КfW, Франкфурт-на-Майні («КfW») — ММСП— Фінансування Соvid-19. Додаткова угода спрямована на забезпечення можливості тимчасового призупинення обслуговування боргу за зазначеною Угодою про позику.

- Уповноважено державну установу «Фонд енергоефективності» провадити діяльність з реалізації програм у житловому секторі, у тому числі пов’язаних з відновленням будівель, зруйнованих та/або пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ проти України, на виконання абзацу другого частини першої ст. 1 ЗУ «Про Фонд енергоефективності», — сказано в сообщении.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде