Кабмин провел заседание: какие решения приняли 13 января

17:48, 13 января 2023
Реорганизовано Государственное агентство инфраструктурных проектов Украины путем присоединения его к Государственному агентству автомобильных дорог Украины.
Кабмин провел заседание: какие решения приняли 13 января
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабинет министров провел заседание, в ходе которого рассмотрел ряд важных вопросов. Об этом сообщил представитель Верховной Рады в Кабинете Министров Тарас Мельничук.

"

Реорганізовано Державне агентство інфраструктурних проектів України шляхом приєднання його до Державного агентства автомобільних доріг України. Відповідний орган матиме назву - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Затверджено на виконання ЗУ «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» наступні нормативно-правові акти: Перелік публічних послуг, що надаються на підставі заяви (звернення, запиту), поданої виключно в паперовій формі;

Перелік публічних послуг, результати надання яких оформлюються виключно в паперовій формі; Перелік електронних публічних послуг, що надаються в автоматичному режимі;
Перелік випадків надання публічних (електронних публічних) послуг без подання заяви (звернення, запиту) про надання публічної (електронної публічної) послуги; Перелік випадків, у яких субʼєкт надання публічних (електронних публічних) послуг може надавати електронні публічні послуги за замовчуванням.

 Утворено Міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності. Затверджено Положення про Міжвідомчу робочу групу та її склад. Основним завданням робочої групи визначено розгляд інформації центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах господарської діяльності, щодо доцільності застосування інструментів державного регулювання у відповідних сферах господарської діяльності, зокрема, в частині оптимізації процедур застосування інструментів державного регулювання господарської діяльності, заміни цих інструментів іншими, простішими або їх скасування і доцільності залишення діючих інструментів.

 Ліквідовано як юридичну особу публічного права Департамент боротьби з наркозлочинністю як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції. Національній поліції доручено забезпечити здійснення функцій і повноважень Департаменту, що ліквідується.

 Утворено як юридичну особу публічного права міжрегіональний територіальний орган Національної поліції – Департамент поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Зазначений орган дозволить забезпечити швидке та ефективне виконання поліцією як складовою сил безпеки і сил оборони завдань та повноважень, спрямованих на зміцнення національної безпеки України, у тому числі шляхом безпосереднього виконання функцій із забезпечення публічного (громадського) порядку та безпеки громадян.

 Викладено в новій редакції Статут та Положення про наглядову раду акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк». Зміни до Статуту для забезпечення організації ефективного корпоративного управління та ризик-менеджменту передбачають уточнення та доповнення повноважень органів управління Банку. Уточнено питання, повʼязані з розглядом наглядовою радою питань, що не відносяться до її виключної компетенції, порядком вступу членів наглядової ради на посаду, порядком прийняття наглядовою радою та правлінням рішень шляхом заочного голосування (опитування), порядком визначення кількісного складу правління, функціонуванням системи внутрішнього контролю, конфліктом інтересів тощо. У Положенні про наглядову раду уточнено та доповнено права та обовʼязки наглядової ради та її членів, визначено момент початку та припинення здійснення повноважень члена наглядової ради, удосконалено порядок скликання і проведення засідань наглядової ради та прийняття наглядовою радою рішень шляхом заочного голосування (опитування). Затверджено Положення про винагороду членів наглядової ради акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк».

 Внесено зміни до Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Передбачено, що Адміністрація Держспецзв’язку відповідно до покладених на неї завдань є замовником закупівлі товарів, робіт і послуг у сфері публічних закупівель, державним замовником у сфері оборони, в тому числі щодо закупівлі, виробництва, ремонту безпілотних літальних апаратів (планерів, коптерів, дронів тощо). Встановлено, що Адміністрація Держспецзв’язку організовує забезпечення безпілотними літальними апаратами (планерами, коптерами, дронами тощо), їх експлуатацію і застосування. Також Адміністрація Держспецзв’язку має право одержувати безоплатно від державних органів та органів місцевого самоврядування, військових формувань, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб, а також громадян та їх об’єднань інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на Держспецзв’язку завдань, в тому числі щодо потреби у кількості і тактико-технічних характеристиках безпілотних літальних апаратів.

 Внесено зміни до постанови КМУ від 06.12.2022 N 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією». Передбачено, що прирівнювання територій, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, до територій бойових дій не застосовується до зупинення вчинення виконавчих дій, заборони відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень у випадках, установлених пунктом 10-2 розділу ХІІІ ЗУ «Про виконавче провадження».

 Передбачено, що в закладах охорони здоровʼя державної та комунальної форми власності, які одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики, мінімальний розмір оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється в межах фонду оплати праці на рівні не менше: 20 тис гривень для осіб, які займають лікарські посади у закладах охорони здоровʼя (крім лікарів-інтернів), посади фармацевтів у закладах охорони здоровʼя (крім фармацевтів-інтернів), посади професіоналів у галузі охорони здоровʼя у закладах охорони здоровʼя та посади професіоналів з вищою немедичною освітою усфері охорони здоровʼя; 13500 ривень для осіб, які займають посади у закладах охорони здоровʼя, віднесені єдиними кваліфікаційними вимогами до посад фахівців (крім лікарів-інтернів та фармацевтів-інтернів). При обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення ї мінімального розміру враховуються основна, додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати", - сообщил он. 

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду