Руслан Стефанчук про суддівську винагороду та реформу судоустрою, відео

11:50, 11 июля 2019
Радник Володимира Зеленського Руслан Стефанчук вважає, що співвідношення ціни та якості судових послуг сьогодні неадекватне.
Руслан Стефанчук про суддівську винагороду та реформу судоустрою, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше стало відомо «Судово-юридичній газеті», найближчими днями Володимир Зеленський підпише указ про Раду з правових реформ. Ця Рада займатиметься, зокрема, питаннями внесення змін до Конституції, реформи судоустрою, реформи правоохоронних органів, а також проблемами перехідного правосуддя, що стосується тимчасово окупованих територій.

Радник Президента України, представник Президента у Верховній Раді, другий номер у виборчому списку політичної партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук окреслив першочергові питання:

«Для нас найбільш важливим питанням є те, що плата суддям має забезпечувати високу якість здійснення правосуддя. Сьогодні ми бачимо неадекватне співвідношення ціни і якості отриманих послуг. І це ми однозначно будемо змінювати через підвищення кваліфікації суддів, суворий добір суддів, негайну відповідальність суддів. Справи більше не будуть розглядатися в ВРП, ВККС по чотири роки. Суддя, який свідомо вчиняє злочин, повинен бути покараний миттєво. І це повинно бути як щеплення для всіх інших суддів. В нас багато фахових суддів, але ми маємо урегулювати питання професійної етики та відповідальності за прийняте рішення».

Підкреслив Руслан Стефанчук і можливість реформування антикорупційних органів для оптимізації та подальшої їх якісної роботи: «Щодо органів антикорупційних, тут та ж сама відповідь, що й стосовно суддів. Має бути оптимальне співвідношення ціни і якості. Питання не в кількості антикорупційних органів, питання в якості їх роботи. І тому ми будемо аналізувати, визначати та діагностувати, де саме основна проблема — на рівні керівництва або ж менеджменту середньої ланки. Ми обов’язково приймемо всі рішення, але все ж зараз це завдання Ради з правових реформ».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про ВАКС. Також стало відомо про поданий позов проти колишнього колеги Зеленського, кандидата в народні депутати.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду