Шарль Мішель підтримав в'їзд до Євросоюзу для російських ухилянтів

15:45, 24 вересня 2022
Європа має допустити російських громадян, які бажають залишити країну і виявити «відкритість стосовно тих, хто не хоче, щоб Кремль використав їх у своїх цілях».
Шарль Мішель підтримав в'їзд до Євросоюзу для російських ухилянтів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європа має допустити росіян, які бажають залишити країну і виявити «відкритість стосовно тих, хто не хоче, щоб Кремль використав їх у своїх цілях». Про це заявив Європейської ради Шарль Мішель у інтерв'ю виданню Politico.

За його словами, оголошення Путіним часткової мобілізацію змінило динаміку війни.

Мішель, який очолює Європейську раду, яка представляє глав держав та урядів ЄС, сказав, що вона відкрита для консультацій з колегами з ЄС про те, як цього можна досягти.

«В принципі я думаю, що Європейський союз повинен приймати у себе людей, які перебувають у небезпеці через свої політичні погляди. Якщо в Росії люди перебувають у небезпеці через свої політичні погляди, тому що вони не дотримуються цього божевільного рішення Кремля почати цю війну в Україні, ми маємо це враховувати», - сказав він.

Коментарі Мішеля пролунали напередодні зустрічі послів ЄС у понеділок, організованої в рамках Комплексного реагування ЄС на політичні кризи (IPCR) - механізму, який дозволяє швидко та скоординовано приймати рішення на політичному рівні ЄС під час кризи.

Цього місяця Європейський Союз погодився припинити дію угоди про спрощення візового режиму з Росією після того, як кілька країн заперечували проти відвідування та відпочинку російських громадян у Європі, коли уряд Путіна веде війну в Україні.

Але тепер, коли російські громадяни стоять у черзі на кордоні, щоб залишити країну, ЄС стикається із закликами відкрити свої кордони.

Посли, ймовірно, обговорюватимуть варіанти, які можуть бути доступні для ЄС, на зустрічі в понеділок. Серед можливостей є те, що ЄС може надати гуманітарний статус деяким громадянам, що прибувають, а не статус біженця. У той час як ЄС вперше у своїй історії активував спеціальну Директиву про тимчасовий захист у березні, надавши українцям право жити та працювати в Європейському Союзі протягом встановленого періоду часу, малоймовірно, що таку схему буде запроваджено для росіян, зазначає видання.

Раніше ми писали, що Фінляндія проти міграції російських ухилянтів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду