10 років за здачу в полон, неявку до військкомату та мародерство: Путін підписав пакет поправок щодо військової служби

16:19, 24 вересня 2022
Путін підписав пакет поправок до КК про мобілізацію та військовий стан.
10 років за здачу в полон, неявку до військкомату та мародерство: Путін підписав пакет поправок щодо військової служби
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У суботу, 24 вересня, Путін підписав закони про позбавлення волі за відмову брати участь у бойових діях, за добровільну здачу в полон, за дезертирство та неявку військовослужбовців на службу за призовом. Відповідний документ опубліковано на російському офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Відповідно до закону, самовільне залишення частини або місця служби або неявка на службу без поважних причин, вчинені солдатом, який проходить військову службу за призовом чи контрактом, каратиметься в'язницею на строк від п'яти до десяти років.

При цьому росіяни, які перебувають у запасі, під час проходження ними військових зборів, нестимуть таку саму кримінальну відповідальність.

Також у Росії вводиться кримінальна відповідальність за добровільну здачу в полон (від трьох до десяти років) та кримінальна відповідальність за мародерство (до п'ятнадцяти років).

Нагадаємо, що другий день мобілізації в Росії показав, що її навряд чи варто називати «частковою». Людей по всій країні збирали за повістками, врученими особисто чи на роботі, на призовних пунктах та відправляли літаками, поїздами та автобусами.

Мобілізовані росіяни напиваються до неадекватного стану і знімають це на відео.

Зброя, яку дають росіянам, перебуває у жалюгідному стані. У мережі публікують відео, як мобілізованим видають іржаві автомати. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду